Aanpak

Professioneel aanpak van ziekte en plagen is bij van Tiel Tuinen in goede handen. Met spuitlicentie en kennis bijeenkomsten houden we onze kennis up-to-date en delen wij regelmatig informatie via deze pagina over bestrijding.

Bestrijding kan op vele manieren vaak doen wij dit met oog op de natuur. Wij denken niet alleen in plaag bestrijden maar ook naar oorzaak verkleinen. Via groeistimulatoren of remmers kunnen wij schimmels en insecten te lijf gaan. Ook werken wij met geur of winterbespuiting om schadelijke insecten te weren. Of het inzetten van biologische vijanden.

Hieronder een aantal voorbeelden….

VBC Behandeling – Preventieve insecten behandeling.

VBC of te wel VruchtBoomCarbolineum, is om toe te passen om schadelijke insecten die in de zomermanden minder gemakkelijk te bestrijden zijn (ivm blad aan de bomen en stuiken), uit te schakelen voordat zij schade kunnen toebrengen. Een bestrijding in de zomermaanden geeft veel schade en last aan natuurlijke vijanden en bijen deze zijn nu in rust en schaad ze minder dan een zomer bespuiting. Wordt ook gebruikt op biologische kwekerijen. Meer info…..

HEALTH-MIX is een bladmeststof

HEALTH-MIXmet spoorelementen op 100% natuurlijke basis. Beschermt uw Buxus en andere struiken meteen. Het versterkt de cellen en zet de plant harder zodat deze weerbaarder wordt tegen onheil van buitenaf. Op deze manier krijgen ziektes geen vat op uw plant zodat u kan blijven genieten van uw Buxustuin. Indien u TOPBUXUS HEALTH-MIX regelmatig inzet creëert u tevens een frisgroen en glanzend blad.

Lees meer op onze Healt-mix pagina…..